The Economic Board-leden

Team Members

Ahmed Marcouch portret

Ahmed Marcouch

Burgemeester gemeente Arnhem, voorzitter The Economic Board

Ahmed Marcouch is burgemeester van Arnhem en voorzitter van The Economic Board sinds 2021. Het geheim van goede banen zit volgens hem in de connectie tussen kennis en kunde, met ook het midden- en kleinbedrijf dat kind aan huis is bij de wetenschap en grote bedrijven.
Helga Witjes portret

Helga Witjes

Gedeputeerde Provincie Gelderland

Helga Witjes is sinds 2 februari 2022 namens de VVD gedeputeerde bij de provincie Gelderland voor onder meer economie en innovatie, mobiliteit exclusief openbaar vervoer, luchtvaart en gebiedsagenda Gelderse Corridor en Fruitdelta. Zij gelooft in de potentie van het gebied en de kracht van samenwerken; alleen ga je sneller, samen kom je verder. 
René Verhulst portret

René Verhulst

Burgemeester gemeente Ede, voorzitter Regio Foodvalley, gedeeld voorzitter Economic Board Foodvalley

René Verhulst is voorzitter van triplehelix-organisatie Foodvalley en burgemeester van de gemeente Ede. Foodvalley is een Europese topregio en internationale thuisbasis voor bedrijven en kennis- en onderzoeksinstellingen. 
Carol van Eert portret

Carol van Eert

Burgemeester gemeente Rheden

Carol van Eert is als burgemeester van de gemeente Rheden ook bestuurder bij de Regio Arnhem Nijmegen. Als vice-voorzitter werkt hij mee aan de ontwikkeling van de regionale economie.
John Brom portret

John Brom

Wethouder gemeente Nijmegen

John Brom is sinds medio 2022 wethouder werk en inkomen, armoedebestrijding, economie, toerisme en binnenstad in Nijmegen. In zijn jarenlange ervaring hiervoor als ondernemer met bijna dertig werknemers weet John Brom dat verbinding de sleutel tot succes is. Of dat nu is tussen verschillende persoonlijkheden binnen een onderneming of tussen partijen en branches binnen een netwerk: het werkt (beter) als je verbinding maakt.
Nermina Kundic portret

Nermina Kundić

Wethouder Economie en Duurzame Mobiliteit in Arnhem

Nermina Kundić is wethouder Economie en Duurzame Mobiliteit in Arnhem. Innovatie, creativiteit en bedrijvigheid gaat volgens haar goed samen in de Lifeport regio. Bovendien leveren investeringen in duurzame energie en duurzame mobiliteit nieuwe banen op. Dat versterkt de regionale economie.
Ilko Bosman

Ilko Bosman

Voorzitter VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen en CFO PhotonFirst

Ilko Bosman is CFO van PhotonFirst en voorzitter van VNO-NCW regio Arnhem-Nijmegen. Het duurzaam verbinden van overheid en onderwijs met lokale onderners is voor hem een van de belangrijkste pijlers onder een goed ondernemersklimaat. Duurzaamheid, een gezonde arbeidsmarkt en goede bereikbaarheid zijn hierbij de belangrijkste speerpunten.
Jean Schreurs portret

Jean Schreurs

Directievoorzitter NXP Semiconductors Nederland

Jean Schreurs is Executive Director van NXP Semiconductors Nederland. Nederland is de thuisbasis van het wereldwijd opererende NXP. Als voorzitter van de NXP Nederland directie is Jean actief betrokken bij de diverse duurzaamheidsinitiatieven die NXP in Nederland ontplooit en zet hij zich in om de banden tussen met name onderwijsinstellingen en ondernemingen te versterken.
Enny van de Velden portret

Enny van de Velden

Voorzitter en CCO CCV Group

Enny van de Velden is de voorzitter en CCO van het Arnhemse familiebedrijf CCV Group. Zij heeft jarenlange ervaring in branding, change management en experience marketing. Ze is in juni 2018 toegetreden tot de board,
1 2