Volta Energy aggregaat

Volta Energy zit vol ambities en plukt nog steeds vruchten van tv-optreden

Een jaar geleden maakte Volta Energy uit Duiven, dat mobiele zon-aggregaten maakt, indruk in het televisieprogramma Dragons’ Den. Het bedrijf groeit sindsdien stevig door en verbreedt zijn markt. Het succes is volgens mede-eigenaar Roel Bleumer mede te danken aan dat tv-optreden.

Eind mei 2020 trad Volta Energy op in Dragons’ Den. Dat was een succes. De twee mannen achter het bedrijf, de broers Roel en Luc Bleumer, werden geïnterviewd en Roel hield in de studio een sterke pitch voor de vijf aanwezige investeerders. Daarin vertelde hij over Volta Energy dat sinds 2015 bezig is met een nieuwe, schone manier van mobiele energievoorziening. Het bedrijf ontwikkelt mobiele aggregaten op zonne-energie die traditionele aggregaten op benzine of diesel vervangen.

Vleugels

De vijf ‘Dragons’ beloofden in de uitzending allemaal 100.000 euro, in ruil voor in totaal 50 procent van de aandelen. In de periode daarna haakten er vier af, maar bleef Shawn Harris over. Zij investeerde 400.000 euro en heeft nu 40 procent van de aandelen. Het was een uitkomst waarvan Roel Bleumer vorig jaar al zei dat hij er zeer tevreden mee was. Dat is hij nog steeds. “Ik zei het laatst nog tegen mijn broer: het is echt bijzonder wat er het afgelopen jaar allemaal is gebeurd. Door de investering van Shawn Harris en alle publiciteit om het programma heen heeft alles vleugels gekregen.”

Nieuwe aggregaten

Er is de afgelopen twaalf maanden veel gebeurd. “We hebben veel nieuwe aggregaten gebouwd. Vorig jaar werkten we aan een nieuw, groter type waarvan we er toen vijf aan het maken waren. Nu staan er daarvan 25 in de markt en zijn we er net zoveel aan het bouwen. We zijn bovendien verhuisd van Westervoort naar een groter pand in Duiven, omdat het met alle spullen totaal niet meer paste. Het team is ook veel groter. Vorig jaar hadden we drie tot vier werknemers, nu zijn het er tien.”

De coronacrisis was wel voelbaar, want de aggregaten zijn mede bedoeld voor evenementen en festivals. “Dat lag afgelopen zomer natuurlijk helemaal stil.” Het bedrijf zette vol in op de andere doelgroep: de bouwsector. “We hebben onder meer veel gedaan in de wegenbouw. Dat bleek achteraf een goede zet, want daar vonden ze erg veel aftrek. We mogen helemaal niet klagen over hoe we de coronacrisis doorkomen. Inmiddels krijgen we ook weer aanvragen voor de eerste evenementen.”

Groter én kleiner

Technologisch gebeurt er veel. Volta Energy verbreedt zichzelf, niet alleen met grotere aggregaten, maar juist ook met kleinere. Het begon allemaal met een aggregaat van 15 kiloVolt-Ampère dat als aanhanger vervoerd kan worden. Daar kwamen, mede dankzij de investering in Dragons’ Den, grote aggregaten van 120 kVA bij. Nu zijn er nog meer smaken: 45 kVA én 6 kVA. “De markt naar beneden toe uitbreiden is belangrijk voor ons. De 6 kVA-aggregaten zijn onder meer bedoeld voor mobiele camera-installaties die stroom nodig hebben. Het Nijmeegse The Bar Company (dat onder meer barista’s op locatie verzorgt, red.) gebruikt het eveneens. Zij hebben geen hele aanhanger nodig. De aggregaten van 45 kVA zijn juist weer heel geschikt voor bepaalde toepassingen in de bouw.”

Ik denk dat de combinatie van wind, waterstof en zon weleens de beste kan zijn.
Roel Bleumer, Volta Energy

Waterstof en windenergie

Volta Energy is ambitieus. “Aan het eind van dit jaar willen we, kijkend naar het aantal aggregaten, twee keer zo groot zijn als dat we aan het eind van 2020 waren. We kijken voor de komende jaren ook naar de Duitse markt.”

“Daarnaast gaan we aan de slag met waterstof- en windenergie”, sluit hij af. “We hebben nu ingezet op zonne-energie, maar zeker in de bouw heb je ook te maken met maanden waarin er weinig zon schijnt en je toch op een duurzame manier in energie wilt voorzien. Waterstof en windenergie lijken heel geschikt. Sterker nog, ik denk dat de combinatie van wind, waterstof en zon weleens de beste kan zijn.”

Meer over Energy

TwitterLinkedInEmail