Koning Willem I Prijs 2018

De Koning Willem I Prijs is een innovatieve award die tweejaarlijks wordt uitgereikt door Koningin Máxima. In 2018 werd deze prijs uitgereikt in European Green Capital Nijmegen. De volgende editie vindt plaats in 2020. De prijs wordt uitgereikt in de categorieën grootbedrijf en mkb, en er is een Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

De laatste ontwikkelingen

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen rondom de Koning Willem I Prijs? Schrijf u hiernaast in en we houden u maandelijks op de hoogte!

Over de Koning Willem I Prijs

De KW1-prijs is een onafhankelijke en prestigieuze Nederlandse prijs en wordt sinds 1958 elke twee jaar uitgereikt aan die ondernemer of onderneming die duurzaamheid, doorzettingsvermogen, durf en daadkracht heeft vertoond. In 2018 waren de winnaars:

  • Categorie Grootbedrijf: AFAS Software
  • Categorie mkb: Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V.
  • Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap: Eosta B.V.

Ambitie

Om de economie een boost te geven, hebben de Nederlandsche Bank en een aantal met het bedrijfsleven verbonden instanties de koppen bij elkaar gestoken. Dat heeft uiteindelijk geleid tot de oprichting van de Koning Willem I Prijs. De ambitie van de Koning Willem I Stichting is om met de prijs de bv Nederland beter op de kaart te zetten en ondernemend Nederland te inspireren.

Rol van The Economic Board

The Economic Board is sinds 2018 aangehaakt om ondernemers in de regio Arnhem – Nijmegen en Wageningen meer betrokken te laten voelen bij de uitreiking van de prijs in de regio. Dit doen wij door partners te informeren over de prijs, bedrijven die wij rijp achtten voor nominatie op de mogelijkheid tot inschrijving te wijzen en door er via onze mediakanalen over te communiceren.

In 2018 werden de Koning Willem I Prijzen uitgereikt in Nijmegen. In dat jaar ondersteunden wij de bekendmaking van de genomineerden in de categorie mkb op het provinciehuis in Arnhem, en de bekendmaking van de genomineerden voor de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap op de WUR.

Ook voor de uitreiking van de prijzen in 2020 is The Economic Board weer nauw betrokken om regionale bedrijven aan te dragen voor de awards.

Meer weten?

Richard Dobbelmann

Richard Dobbelmann

Business associate

Richard Dobbelmann is business associate en weet als geen ander de weg in het bedrijfsleven in de regio Arnhem – Nijmegen, met Wageningen.

Ook interessant

TwitterLinkedInEmail